Over ons 

Het Trèfle trio wordt gevormd door Ilona Stokvis - mezzosopraan, Noortje Huiskens - dwarsfluit en Annemarie de Boer - piano. Annemarie de Boer en Ilona Stokvis concerteren al jaren als duo. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Noortje Huiskens is oprichtster van Sebastian Muziekonderricht in Zeewolde en is daar tevens fluit- en pianodocent. Ook Annemarie is als pianodocent aan deze muziekschool verbonden en bracht Ilona in 2016 mee voor een optreden aldaar. Het bleek zo goed te klikken tussen de drie dames dat ze samen nog meer gingen optreden.

Ilona Stokvis, mezzosopraan

Brengt op aanvraag concerten en korte zangacts.

Geeft zangles in Amsterdam (Centrum). Klassieke zangstudie en eindexamen aan het Rotterdams Conservatorium bij Margreet Honig in 1990. Masterclasses bij Robert Hol, Bernard Kruysen, John Cage, Lucienne Bouwman, Meinaert Kraak, Ekatarina Jofel, en Michael Eliasen.

Sinds kort geniet zij coaching van  Brian Masuda.

Trad solistisch op in menig kleine Nederlandse concertzaal.

Solistisch te beluisteren op enige CD’s zoals op "Jean Wiéner Chambermusic" van pianist Marcel Worms. Karakterrollen door heel Nederland en België in een aantal opera’s voor volwassen of voor kinderen alsmede in een aantal familie-musicals. Zo speelde zij de Heks in de kinderopera "Hans en Grietje", Proserpina in de opera "L'Orfeo", diverse karakters in de musical "Olivier  Bommel" en vertolkte zij Juffrouw Ooievaar en Isadora in "De Fabeltjeskrantmusical".

Ilona maakt deel uit van het 4-mans ensemble ”Het Agnostisch Appèl”.

Met sierspreker Carel Alphenaar brengt ”het A.A.” klassieke muziek in een cabareteske sfeer.

Met pianiste Annemarie de Boer bestaat een jarenlange samenwerking in recitals voor volwassenen en in kinderconcerten. Samen met fluitiste Noortje Huiskens vormen zij sinds 2015 het ”Trèfle Trio”. Meer over Ilona, zie www.ilonastokvis.nl 

Noortje Huiskens: Fluit

is afgestudeerd uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium bij Emile Biessen.

Kort daarna trad ze als solist op bij het TV-programma Jonge Mensen op het Concertpodium met het Radiokamerorkest o.l.v. Ed Spanjaard. Ze heeft marsterclass gevolgd bij o.a. Peter Lucas Graf, William Bennett, Robert Dick en Wynton Marsalis. Noortje is een gepassioneerd en veelzijdig fluitist. Zo heeft ze in binnen- en buitenland gespeeld in diverse orkesten en in diverse hedendaagse muziekensembles waaronder het Basjo ensemble. Daarnaast speelt zij met Eduard Sebastian in wereldmuziek-ensembles en met slagwerkster Fredrike de Winter vormt ze het improvisatieduo Women in Wonderland. Sinds enkele jaren treedt zij regelmatig op met pianiste Annemarie de Boer. In januari 2016 werd dit duo door samenwerking met mezzo-sopraan Ilona Stokvis omgevormd tot het Trèfle Trio.

Naast haar carrière als uitvoerend musicus is Noortje een enthousiast en gedreven docent.

Ze was als hoofdvakdocent fluit verbonden aan het conservatorium te Hilversum en later aan het conservatorium van Amsterdam waar zij ook de methodieklessen gaf en waar zij de studierichting “lesgeven op de muziekschool” heeft ontwikkeld. Ze is één van de oprichters van Sebastian Muziekonderricht te Zeewolde.

Annemarie de Boer, piano

Annemarie de Boer studeerde piano bij Mila Baslawskaja aan het Rotterdams Conservatorium. Zij volgde diverse masterclasses. Al vóór haar afstuderen nam de begeleiding van zangers en instrumentalisten een belangrijke plaats in. Zij treedt op met kamermuziekensembles en in liedrecitals. Zij was/is als begeleidster te horen op radio en CD en gaf concerten zowel in Nederland als in Duitsland, Zwitserland en Italië.

Annemarie treedt regelmatig op met de mezzosopraan Ilona Stokvis, celliste Mariëtte Gort, sopraan Iris Giel en fluitiste Noortje Huiskens. Verder verleende zij meer dan eens haar medewerking aan de uitvoering van hedendaagse composities.    

Annemarie is pianodocente in Woerden en Zeewolde.